Dulakodás alakult ki a cseh parlamentben, miután egy képviselő maszk nélkül próbált felszólalni az elnöki pulpitusnál, a többiek meg megpróbálták elrángatni onnan

A cseh parlament történetének első dulakodását idézte elő csütörtökön Lubomír Volny független képviselő.

A parlament alsóháza az országban bevezetett szükségállapot meghosszabbításáról vitázott, ekkor szólalt fel Volny is, azonban beszéde alatt nem volt rajta arcmaszk. Az ülést levezető parlamenti alelnök, Tomás Hanzel emiatt kikapcsolta a képviselő mikrofonját, aki ezután az elnöki pulpitushoz ment, és onnan próbált meg beszélni. Erre néhány képviselő odarohant, és erőszakkal megpróbálta eltávolítani Volnyt a mikrofontól.

Az incidens következtében az ülést fél órára megszakították. Volny kijelentette, nem kér bocsánatot, mert ő a bántalmazott, az alsóház többsége elítélte a független képviselő viselkedését.

Az alsóház egyébként végül február 14-éig meghosszabbította a szükségállapotot. A hosszabbítás a koalíciós kormány kérése volt, az ellenzéki pártok egybehangzóan elutasították a kérést. Az előterjesztés végül csak a két kormánypárt - ANO mozgalom, valamint a szociáldemokrata párt - és az őket kívülről támogató kommunista képviselők szavazataival ment át.

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.