Hajnalban házkutatást tartottak Lagzi Lajcsinál

bűnügy
2021 január 21., 08:17

A cikket a Blikk információi alapján 12.30-kor frissítettük

Csütörtök reggel hatkor 10 nyomozó csöngetett be Galambos Lajos mocsai házában, házkutatási paranccsal - írja a Blikk. A lap szerint a nyomozók zenész-vállalkozó feleségét, Galambos Boglárkát keresték egy több millió forintos áfacsalási ügyben. A család ügyvédje azt nyilatkozta, hogy Galambs Boglárka még 2016-ban eladta egy cégét, ennek tulajdonosaival szemben indult nyomozás, a nyomozók pedig a céggel kapcsolatos iratokat, főkönyvi kartonokat, pénztárgépekkel kapcsolatos dokumentumokat, számlákat mentek lefoglalni Lajcsiékhoz.

Lagzi Lajcsit a nyomozók érkezésekor nem volt otthon, felesége szerint külföldre utazott, hogy ott ünnepelje a 60. születésnapját. A Blikk szerint a zenész barátai sem tudják, hogy van.

Lajcsi ellen 2016-ban indult eljárás, akkor azzal vádolták a zenészt, hogy 50 millió forint értékben lopott áramot, gázt és vizet, az ellenőröket pedig lefizették. Közüzemi lopás miatt legközelebb márciusban kell majd megjelennie a bíróságon. Lajcsi 2017-ben azt mondta koncepciós per zajlik ellene, a napokban egy rádióinterjúban viszont arról beszélt, hogy bízik az igazságszolgáltatásban, és biztos benne, hogy tisztán jön majd ki az ügyből.