Idén sem rendezik meg a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválját

Hivatalosan is törölték a 2021-es Glastonbury zenei fesztivált, jelentették be a szervezők.

A Glastonbury az egyik legnagyobb kültéri fesztivál a világon, ami 200 ezer ember befogadására képes, és hagyományosan nagy zöld legelőkön rendezik meg. A brit fesztivál tavaly is elmaradt a koronavírus miatt, most nyáron lehetetett volna új megrendezni, de a szervezők nem kockáztatnak.

„Nagy sajnálattal kell bejelentenünk, hogy az idei Glastonbury fesztiválra nem kerül sor, ez egy újabb sivár év lesz. A menny és a föld megmozgatására tett erőfeszítéseink ellenére világossá vált, hogy ebben az évben egyszerűen nem tudjuk megvalósítani a fesztivált. Nagyon sajnáljuk, hogy mindenkit cserbenhagytunk ”  - írták a nyilatkozatban, amiben azzal vigasztalták a fesztiválozni vágyókat, hogy 2022-ben valami nagyon különlegeset hoznak majd nekik. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.