Koronavírus-számok Magyarországon 03.04.
Elhunytak + 152 Σ 15 476
Kórházban + 187 Σ 6 554
Fertőzöttek + 6 278 Σ 446 178
Tesztek + 30 794 Σ 3 749 907
Oltottak + 27 403 Σ 785 440

Merkel: A német kormány támogatja az orosz vakcina EU-s engedélyeztetését

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Németország támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus  ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás európai uniós engedélyeztetéséhez - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

A kancellár rendkívüli nemzetközi sajtóértekezletén kérdésre válaszolva elmondta, hogy tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a témában, és úgy látja, hogy a világjárvány közepette a "pillanatnyilag nagy politikai nézeteltérések" mellett is van lehetőség a humanitárius együttműködésre.

A német kormány így a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóságon, a Paul Ehrlich intézeten (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI) keresztül kész támogatást nyújtani ahhoz, hogy az orosz fél megszerezze az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét a Szputnyik V EU-s forgalmazására."Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk" - mondta Angela Merkel. (MTI)