Rendőrségi nyomozás indult a Biodóm elszállt költségei ügyében

Budapest
2021 január 21., 09:28

Nyomozást indított a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében, egészen pontosan a beruházás kivitelezésének gyanúsan magasra ugrott költségei miatt - derül ki Karácsony Gergely főpolgármester az Inforádiónak adott szerdai interjújából.

Karácsony elmondta, a nyomozás elindulásáról Budapest főjegyzőjét tájékoztatta a rendőrség, a főváros elküldte a nyomozáshoz szükséges dokumentumokat.

A fővárosi önkormányzat tavaly októberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Biodóm elszállt költségei miatt. A szerdai interjúban Karácsony úgy fogalmazott, a beruházással „nem volt minden rendben”, az elődei sok hibát követtek el a projekttel kapcsolatban.

Persányi Miklós főigazgató, Tarlós István főpolgármester és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere  elhelyezi Pannon Park alapkövét a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. október 3-án.
photo_camera Persányi Miklós főigazgató, Tarlós István főpolgármester és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elhelyezi a Biodóm (Pannon Park) alapkövét a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. október 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Úgy saccolt, még 15-20 milliárd forintra lenne szükség a Biodóm befejezéséhez, amit szerinte fontos lenne végre tető alá hozni. Egyrészt, a szakmai program megvalósulása a budapesti turizmus újraindítása miatt lenne hasznos, másrészt, ha félbehagynák a projektet, veszendőbe menne a rengeteg közpénz, amit már elnyelt. A befejezésről előrehaladottak a tárgyalások - fogalmazott.