A japán kormány mindenképpen megtartaná idén az olimpiát Tokióban

járvány
2021 január 22., 05:30

A tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a nyári plimpiai játékokat, de arról, hogy valóban megtartják-e, ellentondásos információk vannak. A Times azt írja, hogy a japán kormány már belenyugodott, hogy idén sem lesz olimpia Tokióban, és már a 2032-es olimpiára koncentrálnak, ezzel szemben a CNN-nek pedig olyan információi vannak, miszerint

a japán kormány eltökélt, és megtartják az olimpiát.

A CNN-hez eljutott közleményben az olimpia szervezői azt írták, a japán miniszterelnök, Szuga Josihide mindenképpen szeretné megtartani az olimpiát, és további megbeszéléseket folytatnak arról, hogy milyen járványügyi óvintézkedések szükségesek még hozzá a járvány miatt. Hozzátették, hogy remélik, az élet hamarosan visszatér a normális kerékvágásba, és mindent megtesznek azért, hogy biztonságos keretek között tarthassák meg a világ legnagyobb sporteseményét.

A japán miniszterelnök péntek reggeli parlamenti felszólalásában azt mondta, az olimpia „annak a szimbóluma lesz, hogy az emberiség legyőzte a koronavírust”, ezzel együtt pedig egy esély Japánnak, hogy a 2011-es földrengésből és cunamiból felépüljön.