Februárra halasztanák a Trump elleni vádeljárás első tárgyalását a republikánusok

Az amerikai szenátus republikánus képviselői szeretnék, ha csak feburárban tartanák a Donald Trummpal szemben indított alkotmányos vádeljárás (impeachment) első tárgyalását. Kérésüket azzal indokolták, hogy a volt elnöknek így lenne ideje felkészülni a védekezésre, írja a BBC.

Ehhez az kell, hogy a képviselőház demokrata többsége csak január 28-án forduljon hivatalosan a szenátushoz, így Trumpnak két hete lenne benyújtani a szükséges dokumentumokat, az első tárgyalást pedig február közepén tartanák. A halasztáshoz a szintén demokrata többségű szenátusnak is áldását kell adnia.

Chris Coons demokrata szenátor azt mondta, nyitottak az együttműködésre, ha a republikánusok segítenek elfogadni Joe Biden miniszterjelöltjeit. 

A képviselőház január 13-án szavazta meg az újabb impeachmentet, mert úgy látják, hogy Trump felkelésre buzdította a követőit, akik aztán megostromolták a Capitolium épületét. Ezzel Trump az első amerikai elnök a történelemben, aki ellen két eljárást is indítottak. 

Trump elítéléséhez kétharmados szenátusi többség kell, vagyis legalább 17 republikánus szavazatra van szükség. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó