18 napig bolyongott a pusztában egy 58 éves ausztrál férfi

külföld
2021 január 24., 14:49

18 nappal az eltűnése után találták meg az 58 éves Robert Webert Ausztráliában, Queensland szövetségi állam Kilkivan nevű kisvárosától nem messze. Weber január 6-án indult el autóval a kutyája társaságában egy kilkivani hotelből, de a várostól nem messze elakadt egy földúton.

A férfi 3 napot töltött az autójában, de mikor elfogyott az ivóvize, úgy döntött, gyalog próbál meg lakott területre evickélni. Ez ugyan nem sikerült, mert eltévedt, de talált egy gátrendszert, amihez igyekezett mindig közel maradni, így biztosítva az ivóvizét.

photo_camera Fotó: Queenslandi rendőrség

A rendőrség szerint Weber a gát által körbezárt tározó vizét itta, és gombákat fogyasztott, így maradt életben. A megtalálása érdekében indított keresőakció napokig nem hozott sikert, így a hatóságok a helyi farmereket is felkérték, nézzék át a földjeiket. Végül vasárnap találta meg Webert egy gazdálkodó és a felesége, mikor a legelőiket nézték át. Weber egy fa alatt ült, mindössze 3 kilométerre onnan, ahol az autóját megtalálták, és integetett nekik.

A rendőrség szerint a férfi ugyan „ki volt téve az elemeknek”, de egyébként jól van. Kutyája egyelőre nem lett meg. (BBC)