Az SZFE tiltakozó diákjait gyalázó „riportot” osztott meg az egyetem Facebook-oldala

politika
2021 január 25., 14:47

A jelek szerint a Vidnyánszky-féle új vezetés elfoglalta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Facebook-oldalát is, hiszen hétfőn egy olyan videót osztottak meg ott, amit az egyik közpénzből felhizlalt fideszes tévé forgatott, és melyben azon szörnyülködnek, hogy mennyire iszonyatos állapotok uralkodtak az elfoglalt egyetemen, illetve a kollégiumban, és tüncikézó libsikről beszélnek benne.

Mint a hvg.hu is emlékeztet rá, a borzasztó körülmények felemlegetése azért érdekes, mert a modellváltásig az SZFE állami fenntartású egyetem volt, és az egyetem vezetősége, illetve több oktató is beszélt arról, hogy korábban hiába jelezték, hogy az épületek nagyon rossz állapotban vannak, korszerűsítésére vagy karbantartásra nem kaptak pénzt, míg az egyetem költségvetését folyamatosan csökkentették.

Az SZFE Facebook-oldalán megosztott „riportból” kiderül még, hogy az SZFE hallgatói csak tüncizéktek, az egész ügy csak egy hiszti volt, a libsik aggódnak az Ódry Színpad miatt, valamint hogy míg a baloldal csak pusztít, addig a jobboldalnak kell azt helyrehoznia.

Az SZFE-t 2020-ban foglalta el a Fidesz, miután az egyetem vezetése fölé kinevezték a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot, felszámolva ezzel az egyetem autonómiáját. Válaszul sok tanár felmondott, a diákok pedig hosszú időn át blokádot tartottak az egyetem Vas utcai épületében, amit a járvány miatt függesztettek végül fel. Azóta kiderült, hogy az újratervezett SZFE-n olyan neves szakemberek fognak oktatni, mint Velkovics Vilmos, a kormánymédia ismert riportere. Az SZFE tiltakozó oktatói és diákjai nemrég új, független alkotóműhelyt hívtak életre.