Egy érdi autós 100 helyett 245 km/órával ment a 710-es főúton

A Veszprém megyei rendőrök egy 40 éves érdi autóst 245 km/órás sebességgel mértek be a 710-es számú főúton.

Vasárnap délelőtt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a 710-es számú főúton menve vették észre, hogy egy velük szemben szabályosan közlekedő autót a főútra vonatkozó megengedett legnagyobb sebesség, 100 km/óra helyett 177 km/órás sebességgel előz egy másik.

A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzéssel megfordultak, a gyorshajtó után indultak, de mire utolérték, a sofőr már 245 km/órás sebességgel száguldott ott, ahol a biztonságos közlekedést csak 2×1 sávos út szolgálja.

A megállítás előtti pillanatokban a gyorshajtó egy útkereszteződésben az előzést tiltó tábla ellenére a záróvonalat és forgalom elől elzárt területet átlépve megelőzött egy autót is.

A rendőrök megállították az autót, és a 40 éves érdi vezetőt a gyorshajtás miatt 300 000 forint közigazgatási bírsággal és 8 előéleti ponttal, a szabálytalan előzés miatt 10 000 forint helyszíni bírsággal és 6 előéleti ponttal sújtották. Az gyorshajtás indokaként a sofőr csak annyit mondott a rendőröknek, hogy sietett.

Fotó: police.hu/Youtube

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.