Eldurrant az orosz sífutó agya, a célbaérés után a botjával megütötte az őt lehajrázó finnt, majd lendületből letarolta

sport
2021 január 25., 12:42

Sífutóversenyen nem nagyon látni olyan brutális jelenetet, amit ráadásul a sportág egyik aktuális nagymenője, az összetett Világkupa 2020-as győztese, az idei versenyben is vezető orosz Alekszandr Bolsunov mutatott be vasárnap a finnországi Lahtiban rendezett váltó befutója után.

link Forrás

Az alaphelyzet az volt, hogy a versenyt a norvég váltó már fél perce megnyerte, míg a második helyért a hajrát az ezüstérmes pozícióban kezdő finn Joni Maki és a közvetlenül mögötte repesztő Bolsunov vívtak. Úgy tűnt, hogy a gyorsabbnak tűnő orosz bármelyik pillanatban előzhet, aminek többször neki is rugaszkodott. A cél előtt pár méterrel majdnem sikerült az előzés, de aztán mégsem: Bolsunov láthatóan kizökkent a ritmusából és már akkor dühödten Maki után csapott, testbeszéddel jelezve, hogy a finn szerinte feltartotta. De láthatólag nem bízott az óvás ódivatú intézményében: a célba besikló Maki után eredt, a síbottal megütötte az ellenfelét, majd azzal a lendülettel le is tartolta a testével.

Ritkán idézünk kommentelőt, de Banane Brot Youtube-felhasználó ezúttal azt mondta ki, amit mindenki gondol, aki megnézi az esetről készült videót:

“Szerencse, hogy nem biatlonos és nem volt nála puska.”

“Nézni is rossz volt. Az ilyesmi nem való ide. Szégyent hoztak az egész orosz csapatra, de főleg Bolsunovra” - nyilatkozta az egyik vetélytárs, a norvég Emil Iversen.

Az orosz csapatot a verseny után azonnal kizárták sportszerűtlen viselkedés miatt, de ez még messze nem az ügy vége. A helyi rendőrség ugyanis két feljelentést is kapott az ügyben és Martti Hirvonen detektívfelügyelő szerint most azt vizsgálják, hogy indítsanak-e nyomozást. Az ügyben a finn szövetség a világszervezetükhöz fordul.

(vie yle.fi)