Már több mint 12 ezer áldozata van a járványnak Magyarországon

járvány
2021 január 25., 07:27

56-tal nőtt a koronavírus áldozatainak a száma, ezzel összesen már 12 024 halálesetet jelentett hivatalosan az operatív törzs.

link Forrás

A napi adatoknál az áldozatok számában már jelentős csökkenés van a második hullám csúcsához képest, hatodik napja 100 alatt van a halálesetek száma.

Müller Cecília a hétvégén azt mondta, hogy „Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció”. Ez a számokra lefordítva vasárnap azt jelentette, hogy 1438 embert oltottak be első körben (ezen felül 1268-an kapták meg a második védőoltást).

link Forrás

Az országba érkező kevés vakcinából közel 20 ezret még így sem használtak fel. Eddig összesen 146 695 embert oltottak be, közülük 9403 fő már a második oltását is megkapta.

link Forrás

Az új fertőzöttek száma alacsony, 844 koronavírusos beteget regisztráltak vasárnap, de viszonylag kevés, 10 064 tesztből. Az összes teszten belül a pozitív vizsgálatok aránya 8 százalék volt.

link Forrás

Öt nap után, ha minimálisan is, de újra nőtt a kórházban lévők száma.

link Forrás

A lélegeztetőn lévő covidos betegek száma viszont tovább csökkent.

link Forrás

Lakosságarányosan és az új fertőzöttek számát is figyelembe véve Nógrádban, Szabolcsban és Békésben terjed most leginkább a vírus.

link Forrás