Semjén Zsolt és Kovács Zoltán megállapodott: márciustól ingyenes Nimród kamarai hírlevelet kapnak a vadászok

POLITIKA
2021 január 25., 17:37

A Nimród vadászújsággal együttműködésben márciustól ingyenesen jut hozzá a vadászkamara új hírleveléhez a hazai vadásztársadalom – közölte az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke az Országos Magyar Vadászkamara új székhelyén, a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Vadászati Múzeumban

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón azt mondta: a Nimród hírlevelet közel 65 ezer vadász igényelte és kapja meg márciustól havonta. A kiadvány a vadgazdálkodás mellett az ősszel Magyarországon rendezendő vadászati világkiállítás aktualitásairól is tájékoztatja az olvasókat.

Azt mondta, az expót az ugyancsak ebben az időszakban sorra kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz hasonlóan mindenképpen megrendezik. Remélik, addigra a koronavírus-járvány miatti korlátozások kivezethetők lesznek, és mindkét világesemény jelentősen hozzájárul majd Magyarország turizmusának a sikeres újraindításához.

Semjén azt mondta, a Nimród vadászújság a 113 éves hagyományával egyedülálló a magyar vadászat történetében és nemzetközileg is unikális, az elmúlt években megújult, és mára elérte a legpatinásabb, legjelentősebb vadász-világlapok színvonalát. Nagyot lépett előre a vadászkamara is, ami egyesületből köztestületté alakulva komoly élőhely-fejlesztési meg vadászati és természetvédelmi célokat szolgáló pályázati források felett rendelkezik – mondta.

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője az eseményen arról beszélt: az elmúlt több mint egy évben annak szellemében alakították át a lapot, hogy az struktúrájában, tartalmában, üzeneteiben és jövőképében egyaránt a magyar vadászat és vadásztársadalom megújulásának, újrapozícionálásának fontos eszköze legyen.

Azt mondta, örömmel tesznek eleget a kamara megkeresésének, hiszen az együttműködésnek köszönhetően létrejövő hírlevéllel olyan tartalmat és információt szolgáltatnak, ami nem csak a Nimród küldetésével van összhangban, de a vadászok tájékoztatása és érdekképviselete szempontjából is érték. Mindemellett a világkiállítás célegyenesbe forduló szervezésével párhuzamosan a hírlevél egy újabb lehetőséget és felületet teremt az esemény népszerűsítésére – mondta.

Semjén Zsolt, Kovács Zoltán és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2021. január 25-én.
photo_camera Semjén Zsolt, Kovács Zoltán és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2021. január 25-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A tájékoztató végén Semjén Zsolt, Kovács Zoltán és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke aláírták a Nimród hírlevél kiadására vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozatot. (MTI)