Az ellenzék rendkívüli ülést kezdeményez a járvány elleni védekezés miatt

A koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatása miatt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte az öt ellenzéki parlamenti frakció és a parlamenten kívüli Momentum.

Az Országgyűlés 2019. május 17-i rendkívüli ülése a gyerekes családok hajléktalanságának a megelőzéséhez szükséges egyes törvénymódosításokról, ami a Fidesz-KDNP távolmaradása miatt nem volt határozatképes, így még a napirendet sem tudták megszavazni.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum február 1-re javasolja összehívni a parlament ülését. A szükséges aláírásokat már benyújtották a házelnöknek.

A napirenden szerepelne három, a gazdasági válság kezelését ellenőrző, a járványkezelés hibáit feltáró és a kínai koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos kérdéseket tisztázó vizsgálóbizottság felállítása, illetve a Klubrádió további működését biztosító törvénymódosítás.

Orosz Anna, a Momentum alelnöke az Országház előtti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánynak sok olyan intézkedése volt az elmúlt időszakban, amely felveti azt a kérdést: a kormány vajon az emberek életéért, egészségéért küzd, vagy saját strómanjainak kitöméséért. (MTI)