A NAV nem tudta megállapítani, ki áll a kapcsolat@fidesz.hu cím mögött

POLITIKA
2021 január 26., 08:53

Az „ELÉG” nevű, 152 ezres követőtáborral rendelkező Facebook-oldal évek óta posztolja a kormány számára kedves, az ellenzéket gyepáló mémjeit. Legutóbb éppen oltásellenességgel, Brüsszel mosdatásával és álhírek terjesztésével vádolták „Gyurcsányékat”.

link Forrás

Másfél éve forrásmegjelelölés nélkül vettek át egy videórészletet az Azonnalitól, ezért a lap feljelentést tett. Most a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felfüggesztette a nyomozást, mert az elkövető kiléte nem volt megállapítható. Magyarán, nem sikerült beazonosítani, ki áll pontosan az oldal mögött. Egy valamit azért kiderítettek:

az oldalhoz társított emailcím a kapcsolat@fidesz.hu,ami „az internetes keresőprogram találati listája alapján a Fidesz Központi Hivatalához tartozik, mely a 1062 Budapest, Lendvay utca 28. szám alatt működik” - idézi a NAV-ot az Azonnali. A végzésben nincs szó róla, hogy a hatóság megkereste volna a pártot.

Az ELÉG-nek fontos szerepe van a Fidesz virtuális hadseregének munkájában is, amelynek részleteit 2018-ban mutattuk be. A választások előtt egy évvel minden képviselőnek és jelöltnek delegálnia kellett egy-egy „virtuális munkatársat”, akiket többnyire fideszes mémek terjesztésével bíztak meg.

Egyikük elmondásából kiderült, hogy a központból legtöbbször az ELÉG aktuális posztját küldik ki kötelező terjesztésre. Akkoriban Vona Gáborról például ezt:

link Forrás

Mostanában a fideszes kommunikációval összhagban a brüsszeli vakcinabeszerzést kárhoztatják.

link Forrás

És persze Gyurcsányt, Bajnait meg a migránsokat:

link Forrás