Kilenc holttestet találtak a kínai aranybányában

Már tíz áldozata van a kelet-kínai bányarobbanásnak, mivel hétfőn kilenc holttestre bukkantak, 400 méterrel a földfelszín alatt. Tizenegy embert még a hétvégén megmentettek, egy bányászt pedig keresnek, írja a Guardian

A Jentaj város közigazgatási területén található aranybányában január 10-én történt robbanás, melynek következtében 22 bányász rekedt odalent. A mentőcsapat vezetője szerint két robbanás közül a második okozott súlyosabb károkat.

A bányát tulajdonló Shandong Wucailong befektetési vállalat mintegy harmincórás késéssel jelentette a balesetet a hatóságoknak. A cég vezetőit őrizetbe vették.

A mentőcsapat két tagjaFotó: Wang Kai/XINHUA via AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó