Lázár János: Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál

politika
2021 január 26., 10:05

A célokban nem, legfeljebb az eszközökben tér el a véleménye Orbán Viktorétól, mondta Lázár János egykori miniszter a 24.hu-nak. Példaként a vasárnapi boltzárt idézte, amiben szerinte a kormány megfutamodott. Ezen kívül

„ilyen a kiskereskedelmi hálózatok adóztatása, a multik elleni küzdelem, az autóipar állami dotációjának csökkentése és az, hogy én kevesebb stadionépítéssel is beérném. De a szuverenitással, az erős Magyarország felépítésével kapcsolatban mindig támogattam és támogatni is fogom a Fideszt.”

„Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál”- folytatta, amivel elmondása szerint azt akarta hangsúlyozni, hogy a mai napig be tudja fejezni Orbán Viktor mondatait, „és nem azért, mert fegyelmezett kommunikátorként sokszor mondja el ugyanazt ugyanúgy”. Szerinte a miniszterelnök „ma a kontinensünk legértelmiségibb attitűdű politikusa”.

photo_camera Lázár János és felesége karácsonykor Fotó: Lázár János/Facebook

Az interjú végén még visszatért arra, mire utalt azzal, hogy orbánabb Orbánnál:

„Arra, hogy Orbán Viktor mellett állok. És tényleg szeretném alacsonyan tartani magam és mások vérnyomását. Nem akarok félreértéseket, sértődéseket, értelmetlen konfliktusokat, nem akarom, hogy termékeny erők megvadítsák és kioltsák egymást. Nem akarok baltával közlekedni. Mert háborúban nem lehet országot építeni. Országépítésre vagyok alkalmas, nem az ellenfél megsemmisítésére. A 2018-as háttérbe lépésemnek van egy felbecsülhetetlen haszna: most nemcsak arra jut időm, hogy tegyem, amit tennem kell, hanem azon is gondolkodhatok, mit kellene tenni. Beleástam magam a vidékpolitikába, végtelenül inspirál és határtalanul élvezem, ahogy kémlelhetem a látóhatárt.”

Lázárt kérdezték még:

  • az asszonyság-ügyről: „no comment”,
  • a Pozsonyi csata-filmről, amit majd akkor néz meg, ha végzett az összes fontos, értékes filmmel,
  • és a Szájer-botrányról, amihez nem szól semmit: „Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life!”