Visszatértek az elnöki háziállatok a Fehér Házba

Beköltözött a Fehér Házba a Biden-család két kutyája, Major és Champ. Mindkettő németjuhász, Champ már 12 éves, Major még csak 3. Utóbbi ráadásul az első menhelyi kutya az elnöki háziállatok hosszú történelmében.

Champ és Major a Fehér HázbanFotó: JIM WATSON/AFP

Az utóbbi négy évben nem éltek háziállatok a Fehér Házban, a Trump-család ugyanis nem tartott állatokat. Az amerikai elnökök sorában ez számít ritkábbnak, Trumpon kívül csak egy amerikai elnök nem tartott háziállatokat, a Lincoln halála után hivatalba lépő addigi alelnök, Andrew Johnson. Igaz, ő etette a szobájában élő egereket. (The Hill)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.