Akár 20 év börtönt kaphat a wisconsini gyógyszerész, aki tönkretette az oltásokat, mert azt hitte, módosítják a DNS-t

agybaj
2021 január 27., 05:40

Bűnösnek vallotta magát keddi meghallgatásán a 46 éves Steven Brandenburg, akit azzal vádolnak, szándékosan hagyott megromlani 500 koronavírus elleni vakcinát. A férfi még decemberben tette tönkre a Moderna oltásait.

A gyógyszerészt azzal vádolják, hogy nem vette figyelembe, hogy az, amit tesz, kockáztatot jelent, és egy másik ember sérülését vagy halálát okozhatja. Mindkét vádpontért 10 év börtön szabható ki és 250 ezer dolláros pénzbüntetés.

Brandenburg az Aurora orvosi központ vezetőjének elmondása szerint december 24-én kivette a hidegen tartandó vakcinákat a hűtőből, majd 25-én visszatette őket, de még ugyanaz nap este újra kivette őket és kint hagyta őket szombatig. A 23 éve gyógyszerészként dolgozó férfi azt hitte, az oltások módosítják az emberi DNS-t. Ebben az időszakban mentális problémákkal küszködött, mert éppen válófélben volt, és az Aurora alkalmazottai szerint kétszer is fegyvert vitt munkába.

Az ügyészek a nyomozás során kiderítették, hogy a férfi súlyos összeesküvés-elméletekben és egy „alternatív történelemben” hitt. Brandenburg szabadlábon védekezik.

(NPR)