Koronavírus: 152 ezer ember kapott eddig oltást

járvány
2021 január 27., 07:25

Háromezren kaptak oltást koronavírus ellen egy nap alatt, ez megfelel az elmúlt hét napi átlagának. Összesen 152 ezer ember kapott oltást december óta. A keddi Pfizer-szállítmánnyal együtt 201 ezer vakcina érkezett az országba.

link Forrás
link Forrás

Az operatív törzs szerdai jelentésében 1004 új fertőzött és 17 ezer teszt szerepel, ez alapján a pozitív tesztarány 6 százalék alá csökkent. Ez kedvező fejleménynek tűnik, hiszen azt jelzi, hogy a mintavételek egyre inkább nyomon tudják követni a fertőzés terjedését. (A tesztelési adatokkal kapcsolatos, magyarázat nélkül hagyott bizonytalanságok azonban megnehezítik, hogy igazán magabiztos következtetéseket vonjunk le.)

link Forrás

A járvány napi áldozatainak száma továbbra is 100 alatt van, ezúttal 85. A kórházban ápolt fertőzöttek és a lelegeztetőn levők száma nem változott jelentősen.

link Forrás
link Forrás

A fertőzöttségi adatok javulása a megyei táblázaton is látszik. Nógrádot leszámítva az elmúlt héten mindenhol kevesebb fertőzöttet regisztráltak, mint a megelőző egy hétben.

A kormány az utóbbi időben következetesen azt kommunikálta, hogy a javuló adatok ellenére nem jött el a lazítás ideje. Ennek megfelelően az operatív törzs jelentéseiben napok óta az szerepelt, hogy „a kormány e heti ülésén várhatóan a korlátozások meghosszabbításáról dönt”. Ez szerdán a következőre módosult: „A kormány szerdai ülésén a vizsgálja a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat.”

link Forrás