16 éves lánya meztelen fotójának posztolásával vádolják Trump volt tanácsadóját, Kellyanne Conwayt

bulvár
2021 január 28., 20:45

Donald Trump egykori tanácsadóját, Kellyanne Conwayt január 25-én azzal vádolták meg, hogy Twitterén megosztotta 16 éves lánya meztelen szelfijét. A fotó viszonylag hamar eltűnt az oldalról, de rengetegen készítettek róla screenshotot, majd később Conway 16 éves lánya is elismerte, hogy ő szerepelt a képen. Claudia Conway egy – azóta már törölt – TikTok-videóban elmondta, azt gyanítja, hogy anyja kifotózta telefonjából a képet, hogy azt egy nap majd „felhasználhassa ellene”, de hozzátette azt is, elképzelhetőnek tartja, hogy anyja véletlenül posztolta azt, vagy hogy telefonját „feltörték”.

„Senki más birtokába nem kerülhetett egy ilyen fotó. Szóval Kellyanne, kurvára mész a börtönbe”

– mondta Claudia Conway, aki ezt megelőzően arra kérte követőit, ha látják a képet, jelentsék azt. Claudia Conway tiktokos videóit ezután nyilván irtózatos sebességgel felkapták, többen arra biztattak másokat, hogy jelentsék fel a hatóságoknál Kellyanne Conwayt, és persze megjelentek olyan hashtagek is, mint a #JusticeForClaudia vagy a #SaveClaudiaConway.

Egy héttel meztelen fotó kiszivárgása előtt, január 19-én Claudia Conway szintén TikTokjára posztolt videói szerint anyja többször bántalmazta őt fizikálisan és verbálisan is. Azóta ezeket a videókat is törölte, csak mások által lementett verziókban elérhetők Twitteren.

A videók szerint Kellyanne Conway káromkodva kiabál lányával, úgy tűnik, mintha megütné, megdobná őt. Claudia elmondása szerint évek óta rögzíti veszekedéseiket, és a videókon látottak csak töredéke annak, ami az elmúlt években történt vele. Claudia a Vox cikke szerint még aznap azt írta követőinek, „nem viccelek, ha valamelyikőtök itt lakik a környéken, jöjjön értem”.

Látványosan szembement anyja nézeteivel

Nem ez az első eset, hogy Claudia Conway a nyilvánosság előtt számolt be anyjával való kapcsolatáról. A Variety cikke szerint 2020 nyarán szintén a közösségi médiában jelezte, hogy „trauma és bántalmazás” miatt függetlenedne szüleitől. Ezt megelőzően többször is nyilvánosan bírálta Donald Trumpot és híveit, kiállt a Black Lives Matter-mozgalom mellett és követelte a Breonna Taylor haláláért felelős rendőrök letartóztatását, vagyis minden téren látványosan szembement anyja nézeteivel. Csakúgy, mint apja, George Conway, polgári jogi ügyvéd, aki az egyik első olyan republikánus volt, aki erősen kritizálni kezdte Trumpot beiktatása után, amiért szerinte az akkori amerikai elnök semmibe vette az amerikai alkotmányt és jogrendszert. A Vulture szerint Claudia 2020 nyarán is inkább apjával maradt a karantén idején.

Miután Claudia 2020 nyarán bántalmazással vádolta anyját, Kellyanne Conway augusztusban bejelentette visszavonulását. Akkor úgy fogalmazott, családi okok miatt távozik a Fehér Házból, mondván, hogy családjának, vagyis férjének és négy gyereküknek szeretné szentelni az idejét.

Egy nappal a Twitterre kikerült meztelen fotó után, január 26-án Claudia Conway a korábban posztolt videóinak tartalmához képest teljesen váratlanul újabb videókat tett közzé, ezekhez azt írta, „nem kellett volna mindezt nyilvánosságra hoznom”, majd azt kérte, senki ne terjessze tovább korábbi videóit. Hozzátette, erre „senki sem kényszerítette”, és hogy tudja, anyja „soha nem tenne ki ilyet róla az internetre”.

@claudiamconway

♬ original sound - claudia conway

Arról is beszélt, hogy most egy időre anyja és ő is „szüneteltetik” közösségi oldalas aktivitásukat. Videóinak linkjét apja, George Conway is megosztotta, mondván, hogy erre lánya kérte.

Sok tinédzser rögzíti videóra, majd posztolja a szüleivel való veszekedését

Arra, hogy ez a sztori mennyire meghatározza most a közbeszédet az Egyesült Államokban, a Chicago Tribune újságírója világított rá, aki a témával foglalkozó cikkében azt írja, megkeresett egy családterápiával foglalkozó pszichológust, John Duffyt, aki szerint szinte minden gyerek Claudia Conwayről beszél, sokuk pedig azonosulni is tud a sztorival, leginkább azzal a félelemmel, hogy kiszivárog róluk egy-egy fotó. Egy másik, a cikkben megszólaló, gyerekekkel foglalkozó pszichoterapeuta pedig arról számolt be, hogy a napokban több szülő kereste meg őt olyan kérdésekkel, hogy miként beszéljenek gyerekeikkel a bántalmazásról, illetve hogy Claudia Conway valóban megteheti-e, hogy hasonló tartalmakat osszon meg a nyilvánossággal.

Duffy szerint sok gyerek azért tud azonosulni Claudiával, mert „megmutatja, hogy igenis lehet számítani a közösségi médiára, ahol támogatást kap a többiektől”, főleg most, a járványhelyzetben, amikor sok gyerek teljesen elzárva él társaitól. De úgy gondolja, a rengeteg támogató hozzászólás mellett Claudia Conwaynek valójában senki nem ad valódi és hasznos tanácsot.

A pszichológus arról is beszélt, hogy Claudia esete egyáltalán nem egyedi, praxisában több olyan tinédzserrel is találkozott, akik Conwayhez hasonlóan videóra vették a szüleikkel való veszekedést, majd posztolták a TikTokra vagy Snapchatre, hogy ott kapjanak támogatást. Hozzátette, hogy nincs baja azzal, ha a fiatalok az online közösségükhöz fordulnak, de szerinte jó lenne elérni náluk, hogy gondolják végig, mit posztolnak, illetve hogy ismerjék fel, hogy egy ponton már érdemes a közösségük helyett egy szakember segítségét kérni.

A New York Post úgy tudja, a rendőrség már nyomoz a Twitterre posztolt meztelen fotó ügyében, és január 26-án rendőrök jelentek meg a Conway család házánál New Jersey-ben. A rendőrség megerősítette, hogy vizsgálatot folytatnak az ügyben, de mást nem árultak el, mondván, hogy olyan ügyekben, amik fiatalkorúakkal kapcsolatosak, nem szoktak megosztani részleteket a nyilvánossággal.