A lakosság 52 százaléka szerint Orbán Viktor egyáltalán nem veszi figyelembe a véleményét

Az MSZP-közeli Szociális Demokráciáért Intézet szokatlanul nagy mintájú, 10 ezer fő megkérdezésével rendelt kutatást a lakosság politikai hangulatáról. 

A megkérdezettek egyik feladata az volt, hogy 1 és 5 között osztályozzák, hogy "Orbán Viktor mennyire veszi figyelembe az Önhöz hasonló emberek véleményét?". Aki 1-est adott, az azt állította, hogy egyáltalán nem veszi figyelembe, aki meg ötöst, az azt, hogy nagymértékben figyelembe veszi, a többi értékkel pedig a két állítás közötti árnyalatokat lehetett érzékeltetni. 

Az eredmény: 

  • 1: 52%
  • 2: 11%
  • 3: 11%
  • 4: 7%
  • 5: 19%

A 39 év alattiak, a diplomások és a budapestiek különösen nagy arányban mondták azt, hogy a hozzájuk hasonlók véleményét egyáltalán nem veszi figyelembe a miniszterelnök. A legjobb osztályzatokat pedig a községekben élők adták Orbánnak.

53 százalék mondta azt, hogy demokratikus választáson le lehet váltani a Fidesz-kormányt, ez kicsi többség, 47 százalék szerint ez nem lehetséges.

Az ellenzéki szavazók 89 százaléka szerint az összefogás nem elég szoros, és jobban együtt kellene működniük a pártoknak. 

A felmérés telefonon és online készült, reprezentatív mintán. Az eredmények nyilvános része itt olvasható. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.