Baranyi kirúgta a Pinceszínház igazgatóját, mert szerződést kötött az SZFE-vel

Baranyi Krisztina kirúgta Soós Pétert, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatóját, mert az önkormányzat tudta nélkül szerződött oktatónak az SZFE új tanári karába, írja Ferencváros polgármestere a Facebook oldalán.

„Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna” - írja Baranyi.

Soós elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot, ezért a munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntették.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.