Fél év előzetes után házi őrizetben várhatja ítéletét a szegedi képviselő

Elhagyhatja a börtönt Joób Márton, az Összefogás Szegedért önkormányzati képviselője. A Botka László polgármester támogatására 2019-ben létrejött frakció tagját költségvetési csalással gyanúsítják, mert az egyik cége fiktív számlákat fogadott be. 

A vád szerint több száz millió forint kár érte az államot.

Joób MártonFotó: Joób Márton/Facebook

Joób nyár óta volt előzetes letartóztatásban. A 37 éves, 11 gyermekes politikus-vállalkozó legalább nyár közepéig nem hagyhatja el az otthonát, és nyomkövetőt is viselnie kell. (Magyar Narancs)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.