Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Hétfőn tart rendkívüli ülést a parlament a járványkezelésről

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Országgyűlés jövő hétfőn rendkívüli ülést tart az ellenzék kezdeményezésére a koronavírus-járvány kezeléséről, mert szerintük a kormányzati intézkedések elégtelenek. 

 A parlament honlapján csütörtökön közzétett napirendi javaslat alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a napirendről történő szavazás követ. A Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd négy javaslat tárgyalását kezdeményezte.

Az ellenzéki frakciók ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozzák:

  • egyet a gazdasági válság kezelésének ellenőrzésére, 
  • egyet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati hibák feltárására 
  • és egy továbbit az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett kínai koronavírus-vakcina kivizsgálására.

 A kormány a rendkívüli ülés ellenzéki kezdeményezésére korábban úgy reagált: amíg a baloldal üres politikai akciókkal, kamuvideókkal, a védekezés akadályozásával és a védőoltás elleni kampánnyal van elfoglalva, addig a kabinet továbbra is a járvány elleni egészségügyi, gazdasági védekezéssel és a vakcinabeszerzéssel törődik.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.