Székesfehérvár önkormányzata azonnali gazdasági mentőcsomaggal segít a vendéglátósokon

belföld
2021 január 28., 17:56

A székesfehérvári önkormányzat vendéglátósok megsegítésére azonnali gazdasági mentőcsomagot hozott létre, írja a város polgármestere, Cser-Palkovics András a Facebook oldalán.

Ennek értelmében:

  • Az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját elengedik 2020. november 1-ig visszamenőleg és a korlátozások teljes időtartamára.
  • A II. kerületi önkormányzathoz hasonlóan a város elengedni a teraszdíjat a teljes idei esztendőre, amint a kormány lehetővé teszi, hogy kinyissanak.
  • A vendéglátóipari vállalkozások számára bevezetik az “Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot”, egyelőre 30 millió forintos, de szükség esetén bővíthető pályázati kerettel. Az alap támogatására elsősorban azok a fehérvári telephellyel rendelkező vendéglátóipari cégek pályázhatnak majd, akik igazolják, hogy nem bocsátották el alkalmazottaik többségét a veszélyhelyzet miatt, a munkahelyek többségét tehát megőrizték ebben a nehéz időszakban is. A támogatás vissza nem térítendő lesz, és igazodni fog a megtartott munkahelyek számához.
  • A vendéglátóiparban dolgozó, állásukat vesztett és legalább 30 napig munkanélküli emberek számára rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást adnak.
  • Új városi adományszámla-számot hoznak létre, annak érdekében, hogy aki teheti, az ide befizetett összeggel támogatni tudja a helyi vendéglátóipari vállalkozásokat és munkavállalókat.