Volt, aki csak Vidnyánszkyék közleményéből tudta meg, hogy új osztály vezetésére kérték fel az SZFE-n

oktatás
2021 január 28., 16:48

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése csütrötökön Elismert szakemberek irányítják a szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját címmel adott ki egy közleményt az MTI-ben arról, kik lesznek az új osztályfőnökök a Vidnyánszky Attila vezetésével átszervezett intézményben.

Itt a látványtervező művész mesterképzés egyik osztályfőnökeként feltűnt Pálfi Szabolcs látványtervező neve is, aki nem sokkal később közleményben utasította vissza, hogy új osztály vezetését válalta volna:

A SZFE új vezetése MTI-hez ma eljuttatott közleményéből értesültem arról, hogy a 2021/2022-es tanévben az újonnan induló látványtervezés osztály egyik vezetője leszek. Tekintettel arra, hogy minderről az SZFE új vezetése engem kizárólag e közlemény útján értesített, kénytelen vagyok én is közlemény útján helyreigazítást kérni. Mint ez SZFE oktatója, egyszer valóban egyeztettem Sára Balázzsal, az újonnan kinevezett intézetvezetővel, de csak és kizárólag a jelenlegi osztályaim II. félévi órarendjéről és jövőjéről. Új osztály indítása nem került szóba, és mint azt korábban is jeleztem - 2020. december 22-én megjelent -

, új osztály vezetését nem is vállalom. Sajnálatosan az SZFE részéről egy újabb hamis állítás került a közvélemény elé, amit vissza kell utasítanom.”

link Forrás