Napi 30 ezer, összesen 390 ezer helyszíni néző lesz egy mindjárt kezdődő sportversenyen

sport
2021 január 30., 09:30

Február 8-án indul a Grand Slam tenisztornák egyike, az Australian Open, ami ezúttal igazán különleges lesz: a világjárvány kitörése óta ez az első világszintű sportesemény, amit nagyszámú néző tekinthet meg élőben.

A szervezők friss tájékoztatása szerint kezdetben az átlagos nézőszám fele, napi 30 ezer ember látogathat ki a helyszínre, a Melbourne Parkba, a kéthetes torna utolsó öt napján, amikor már értelemszerűen jóval kevesebb a meccs, 25 ezer lesz a napi limit, így összesen 390 ezer jegyet adnak el a tornára. Összehasonlításképp: a 2020 februárjában, a legutóbbi versenyen felállított nézőrekord 812 ezer eladott belépő volt.

Martin Pakula, Victoria állam sportminisztere szerint a nyitás Victoria állam lakosságának érdeme, akik kibírták a világ egyik leghosszabb és legszigorúbb karanténját. Az államban immáron 24 napja nem regisztráltak új fertőzöttet, míg Ausztráliában 13. napja nem mutatták ki senkinél a koronavírust.

Az év első Grand Slam-tornáján résztvevőkre 14 napos kötelező karantán várt, ami az 1000 érkező nagy részénél szombat éjfélkor járt le. A játékosok a szobáikat mindössze az edzések idejére, napi öt órára hagyhatták el, ám 72 teniszező még ennyi időre sem: ők olyan járaton utaztak, amelynek egyik utasa pozitív koronavírustesztet adott a megérkezéskor.

A GS-torna főtábláján három magyar versenyző, Balázs Attila, Fucsovics Márton, illetve a párosban címvédő Babos Tímea lesz érdekelt.

(via MTI)