Egy svéd ápoló egyedül fog filmfesztiválozni egy kis szigeten egy világítótoronyban

Egy svéd ápoló nyete meg azt a lehetőséget, hogy egy szigeten egyedül vegyen részt egy filmfesztiválon, és nézzen végig 60 filmet egy világítótoronyban.

Sok fesztiválhoz hasonlóan idén a Goteborg Film Festivalt sem tudják megrendezni, ezért a szervezők kitalálták, hogy egy filmmániásnak lehetőséget adnak arra, hogy megnézze a teljes programot egyedül egy szigeten. 12 ezer ember jelentkezett a lehetőségre, de végül egy koronavírus-osztályon dolgozó ápoló, Lisa Enroth nyert.

„A szél, a tenger, és annak a lehetősége, hogy egy hétig egy teljesen másfajta valóság részese lehetek, valóban nagyon vonzó" - mondta Enorth, aki Skodve településen él, ahol tagja a helyi filmklubnak is.

Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Enorth szombat reggel utazott hajóval a kis szigetre, ahol a filmnézésről videónaplót is fog készíteni. A fesztivál filmjeit pedig online is közvetítik. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.