A 2,4 milliárd mellé 440 millió közpénzt is odaítéltek a felcsúti futballakadémiának

440 millió forint támogatást ítéltek meg a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a tao-programjának második részében, vette észre a G7 az MLSZ adatbázisában.

Korábban 2,4 milliárd forintot ítéltek oda a fociakadémiának egy szálló megépítésére, most pedig feltehetően a fizetésekre és az utánpótlás-nevelés finanszírozására költik majd a támogatást. A támogatás azért két részletben érkezett, mert általános, hogy azokat a sportprogramokat kettészedik, amelyek tartalmaznak egy nagyobb értékű ingatlanfejlesztést is. 

A tao-rendszer működése szerint a jóváhagyott programra a nyereséges cégektől kell összekalapozni a tényleges „támogatást”. A vállalatok azonban nem saját pénzüket adják, hanem az államét, hiszen a profitjuk után fizetendő adót utalják az államkassza helyett a kiválasztott sportszervezetnek. Elsőkörben a 2,4 milliárd forintból már össze is gyűlt 1,8 milliárd a felcsúti akadémia kiterjedt nexusának köszönhetően.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.