„A gazdaságvédelemre szánt pénzek 76 százalékát ellopta a kormány”

POLITIKA
2021 február 01., 14:18

„A gazdaságvédelemre szánt pénzek 76 százalékát ellopta a kormány. Ezek a pénzek a Fidesz oligarchiához vándoroltak,” állapította meg Szabó Tímea az Országgyűlésben hétfőn. A Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt, így a beterjesztett napirendi pontokat nem tárgyalták, az ellenzéki képviselők felszólalásait követően véget is ért.

„2500 milliárd forint nem az emberekhez, hanem Orbán Viktorhoz, Mészáros Lőrinchez, Tiborcz Istvánhoz, Szíj Lászlóhoz és a saját sleppjükhöz vándorolt.”

- folytatta Szabó. Felhívta a figyelmet, hogy a vendéglátósok 27 milliárd forintot kértek bértámogatásra, amiből mostanáig "a kormány hétmilliárd forintot bírt kifizetni."

„Megmondom, hogy Orbán Viktor mit fizetett ki e helyett: 21 milliárdot az egyházaknak évvégén, (..) 18 milliárdot Mészáros Lőrinc hoteljeinek, 43 milliárd forintot sportberuházásokra költöttek.”

- mondta a Párbeszéd képviselője.

link Forrás

„Senkinek ne legyen kétsége, hogy miért van ez így! (..) A kivéreztetett turizmus helyére be fog türemkedni a kormányhoz közeli üzleti körök összessége, és közpénzből finanszírozva fel fogják vásárolni az egész ágazatot.”

– jelentette ki az LMP-s Csárdi Antal.

link Forrás

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy

„Volt-e itt érdemi válságkezelés? Nem volt. Volt-e itt érdemi állami bérpótlék? Nem volt. Volt-e itt érdemi, nem a fideszes oligarcháknak, hanem a tisztességes magyar vállalkozásoknak juttatandó vissza nem térítendő támogatás? Nem volt. Volt-e itt kormányzás? Nem volt.”

link Forrás

„Ha a Fidesz rezsimnek minden élet számítana, akkor magyarázza el valaki, hogy ősszel miért hagyták berobbanni a járványt?”

– tette fel a kérdést az üresen maradt padsoroknak a szocialista párt elnöke. Tóth Bertalan szerint a kormány nem tett semmit a fertőzés terjedése ellen, mert „az ingyenes parkolás úgy tűnik semmit sem ért”.

link Forrás

„Hogyan lehet, hogy többszázezer ember ma úgy érzi, hogy cserbenhagyta a kormány?” – kérdezte a jobbikos Lukács László György, aki végigvette, hogy mire várt volna választ a kormánytól.

„Választ várunk arra is, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy húszmilliárd forinttal csúsznak november óta, és nem fizetik ki a vállalkozóknak. Választ várunk arra is, hogy abban az esetben van-e valamiféle haladék, ha ő ajtajukon kopogtat a NAV.”

link Forrás