Egy touloni férfi megölt egy hajléktalant, és kidobta a fejét az ablakon

2021 február 1., hétfő 18:30

Őrizetbe vettek hétfőn egy férfit a dél-franciaországi Toulonban, miután a lakása ablakából kidobtak egy emberi fejet. A helyszínre kiérkező kommandósok a lakásban megtalálták az áldozat, egy hajléktalan holttestét - közölték rendőrségi források.

Hétfő délután fél 3 órakor járókelők riasztották a rendőrséget, miután Toulon belvárosában egy emberi fejet találtak az utcán egy dobozban.

Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, az egyik lakóépület harmadik emeleti lakásában egy férfi jelent meg véres kézzel.

A fegyvertelen férfi elbarikádozta magát a lakásban, amelynek ajtaját betörték a kommandósok, és bent megtalálták az áldozat holttestét.

A kommandósok délután 3 órakor őrizetbe vették a férfit az otthonában. Az első vizsgálatok azt állapították meg, hogy a fejet a lakás ablakából dobták ki az utcára.
„Semmi nem utal arra, hogy ez a cselekmény bármilyen terroreseménnyel hozható összefüggésbe” - mondta a nyomozást megindító helyi rendőrség az AFP hírügynökségnek.

Toulon belvárosa Fotó: Wikipedia

A források szerint a gyanúsított az előző éjszaka két hajléktalant szállásolt el a lakásában. A rendőrséget riasztották is egy verekedéshez a lakásba. A lefejezett ember az egyik hajléktalan, a másikat még keresi a rendőrség. Az őrizetbe vett gyanúsított egy 45 éves, válófélben lévő volt katona, aki haditengerészetnél szolgált.

„Ez a minősíthetetlen cselekmény annak a kifejeződése, amelyet a legszélsőségesebb emberi őrület képes megtenni” - írta Hubert Falco, Toulon város jobboldali polgármestere közleményében. Jelezte azt is, hogy „a barbár cselekményt elkövető férfi indítékai egyelőre nem ismertek”. (MTI)