Nem indítják el a francia sífelvonókat februárban

A francia miniszterelnöki hivatal közleménye szerint februárban nem indítják el az ország egyik sífelvonóját sem, ezzel is elősegítve a koronavírus elleni védekezést. 

Jean-Baptiste Lemoyne turisztikai államtitkár még a felvonók lehetséges újranyitásának idejét sem közölte, de hozzátette, a síparadicsomok látogatása továbbra sem tilos, és az emberek végezhetnek ott mindenféle tevékenységet, amikhez nem kellenek a sífelvonók. Az államtitkár a hótalpas túrázást, a szánkózást és a sífutást említette példaként. (Le Figaro)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.