Nyitási tervet dolgozott ki a Momentum

Nyitási tervet dolgozott ki a Momentum, mert úgy vélik, hogy ha a kormány nem enyhíti a vendéglátóipar, a szórakoztatóipar és a turizmus problémáit, akkor további százezrek veszíthetik el a munkájukat.

A Momentum azt kéri a kormánytól, hogy:

  1. Tolják ki a kijárási korlátozás kezdetét este 10 órára.
  2. Ezzel együtt tegyék lehetővé az üzletek nyitvatartását este 9-ig.
  3. Nyissák meg a szabadtéri vendéglátóhelyeket és teraszokat – 50%-os kapacitással.
  4. Nyissák meg a mozikat és színházakat – csökkentett kapacitással.
  5. Engedélyezzék a belföldi turizmust, vagyis nyissák meg a hoteleket, szállodákat, szálláshelyeket, csökkentett kapacitással.
  6. A beoltottak pedig kapják meg az oltási kártyát, és mentesítsék őket az összes korlátozás alól! 

A párt szerint a jelenlegi szabályozás több szempontból értelmetlen, ugyanis  miközben maszkban nem lehet kiülni egy kávézó teraszára, este 8 után pedig nem mehetünk le sétálni, a 7 órás boltzárással egy helyre zsúfolnak mindenkit, aki munka után vásárolna be.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.