Koronavírus: továbbra is 100 alatt a napi áldozatok száma

járvány
2021 február 02., 07:42

Hétfőn ötezren kaptak koronavírus elleni védőoltást, jóval kevesebben, mint az előző hét második felében, amikor négynapos oltási kampány zajlott az idősotthonokban és bentlakásos szociális intézményekben.

link Forrás

Összesen 243 ezer ember jutott eddig vakcinához Magyarországon, többen, mint a rendelkezésre álló vakcinamennyiség, mert a hétvégén hozzányúltak a második körre gondosan félretett tartalékokhoz.

link Forrás

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma elég alacsony (578), de hétfőre a tesztelés is visszaesett (7794). Az újonnan jelentett minták több mint 7 százaléka lett pozitív, ami megfelel az utóbbi hetek átlagának.

link Forrás

Ha a kedden közölt fertőzöttek számát az elmúlt hetek keddi napjaival hasonlítjuk össze, azt látjuk, hogy az elmúlt két héthez képest romlott a helyzet, bár közben valamelyest többet is teszteltek.

78-an haltak meg, a járvány napi áldozatainak száma tehát továbbra is száz alatt van, és a hétnapos mozgóátlag csökkenő tendenciát mutat.

link Forrás

Ha a kedden jelentett halottak számát vetjük össze az előző hetek keddi adataival, szintén egyértelmű csökkenés látszik:

A kórházban levő fertőzöttek száma valamelyest emelkedett (3729), és 272-en vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás
link Forrás

A regisztrált fertőzöttségi adatok alapján az elmúlt hét napban több megyében romlott a helyzet a megelőző hét naphoz képest. Bács-Kiskun, Szolnok és Komárom-Esztergom megyében több mint 30 százalékkal (növekedési faktor). Borsod, Szolnok és Vas megyében, valamint Budapesten harmadik napja egyre magasabb ez a szám.

link Forrás