6 millióért bérelt tolmácsfülke, 11 milliós vécé, hévízi fürdőzés 200 millióból - így költötte a közpénzt tavaly a Médiahatóság

belföld
2021 február 03., 09:57

“Három év alatt 200 milliós (!) bérletet vettek egy hévízi luxusszálló szolgáltatásaira, de ebben az összegben nincs benne a 2020 nyarán zajló ötmilliós költségű VEZETŐI TRÉNING (szállás, étkezés)”

Ezt Hadházy Ákos parlamenti képviselő írja friss fb-posztjában, amiben arra csodálkozott rá, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kitette a netre a szervezet tavaly kötött külsős szerződéseinek listáját.

Amiben érdekes tételek is olvashatók.

Hadházy is kiemelte, hogy az NMHH egyszer 6, egy másik alkalommal pedig 8 millió forintért bérelt tolmácsfülkét egy frekvenciaárveréshez, amihez a NAV-tól 11 millió forintért béreltek helyiséget.

Felhívtam egy véletlenszerűen kiválasztott, tolmácsrendszerek bérbeadásával foglalkozó céget. Náluk egy fülke bérlése egy napra minden járulékos felszereléssel, a szükséges rendszerrel, hangosítással, annak kiépítésével, lebontásával, szállításával együtt, szóval tokkal-vonóval - a helyiség befogadóképességének függvényében - 111 és 211 ezer forint között van. Előbbi ár az 50 fős, utóbbi a 200 fős termekre vonatkozik. Az első látásra extrém magas, 6 milliós bérleti díj magyarázata lehet, hogy a tolmácsfülkét ismeretlen okból majdnem két és fél hónapos időtartamra bérelték ki.

A másik, 8 milliós fülkebérlés is másfél hónapra szólt.

További csemegék és csemegegyanús tételek:

  • 2021-ban az NMHH-sok 21 millió forintért fognak élményfürdőzni az alsópáhoki Kolping fürdőhotelben.
  • Tavaly is érdemes volt közpénzt költő állami szervnek tanulmányt írni: a dátumokból kikövetkeztethetően egy hónap alatt készült el a “koronavírussal kapcsolatos médiahírek hatásairól” szóló tanulmány, 5 és fél millió forint fejében.
  • Az NMHH munkatársainak fogait 5 millió forint közpénzből tartották karban 2020. és 2021. márciusa között.
  • Az NMHH miskolci irodájában 11 millió forintot számoltak el a mozgássérült WC kialakítására.
  • Az NMHH lehet Magyarország egyik legnagyobb drónbérlője, hiszen két év alatt 61 millióért bérelnek drónt egy külsős cégtől.

Ha kíváncsi vagy az összes külsős költésre és arra, hogy kiknek ment a közpénz, a teljes listát itt tudod elolvasni pdf formátumban.