Lehengerlően látványos volt, ahogy felrobbant Elon Musk Mars-rakétája

Kevés olyan látványos tesztrepülést látni, mint amilyen az Elon Musk-féle Space X leendő Mars- és Hold-rakétája, a Starship második próbája volt.

Az újrafelhasználható űrrakéta - ami a tervek szerint igazából a második fokozat lesz, amit a Super Heavy fantázianéven emlegetett óriásrakéta juttat az űrbe - ezúttal tökéletesen startolt, a tervek szerint jutott el durván tíz kilométeres magasságba, fordult át vízszintesbe és kezdett el ereszkedni, ám landoláskor nem tudott időben visszaállni függőlegesbe, hasra esett és felrobbant.

Hasonlóan végződött a két hónappal ezelőtti első tesztrepülés is.

A kilövésről készült videó minden másodperce igen látványos, a kommentátor pedig adekvát módot fejezi be azzal, hogy

"Ismét nagyszerű repülésünk volt!"

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.