30 ezer euróért árulja a lóembrió darabját Rogán Antal első felesége

publicisztika
2021 február 05., 10:59

Egy kimerítő hét utolsó munkanapján nincs jobb, mint könnyed és pozitív állatos vagy társasági híreket olvasni. Például arról, hogy a neve ellenére színmagyar Scuderia Sonnevend versenylóistállónál most fix áron már 27-31 ezer euróért is van eladó lóembrió.

link Forrás

Az erről szóló fb-posztból nekem nem világos, hogy az embriót séf hozza-e házhoz, aki a konyhánkban tálalás előtt még rápirít, vagy a vevőnek béranyát kell találnia a felneveléséhez, esetleg az eladó anyalova meg is szüli azt igény esetén.

Így vagy úgy, jó üzletnek tűnik.

A szöveg alapján az például szinte garantált, hogy ha nem esszük meg és felneveljük, akkor 1-2 év múlva azzal viccelhetjük meg 160-165 centis ismerőseinket, hogy átugratunk a fejük fölött Oh d’Eole csikajával.

A hír még szívderítőbb, ha tudjuk, hogy az istálló a NER egyik power couple-jának, vagyis befolyásos családjának tulajdonában van. A névadó nem más, mint Rogán Antal első felesége, aki férjével, Gubicza Ágoston üzletemberrel együtt viszi a díjugrató- és embrióbizniszt.

A Rogán Antal első gyerekét nevelő Gubicza akkor került be először a hírekbe, 2016-ban, amikor kiderült, hogy a GB & Partners nevű tőkealap-kezelő cégére, amit akkoriban Boris Mihállyal együtt birtokoltak, 16 milliárd forintot bízott az állami tulajdonban lévő és akkori sajtóhírek szerint Rogán informális befolyása alatt álló Eximbank. Hogy későbbi információk szerint további 40 milliárd forint közpénzt bízzanak a cégükre.

A befektetések ezek szerint jó helyre mentek, így már csak egy jó embriórecept hiányzik ahhoz, hogy el tudjam dönteni, mozduljak-e erre a pompás vételi lehetőségre. Ami azért is annyira csábító, mert egyre több jel mutat arra, hogy aki Rogán miniszter közelébe kerül, arra gyakran rámosolyog az üzleti szerencse.