A törzsvendégek mentették meg a bezárni készülő kocsmát

"Reméljük érzitek a szeretetünket és elfogadjátok a támogatásunkat. Ez itt most az a borravaló, amit úgyis a Kifliben hagytunk volna az elmúlt hosszú hónapok alatt"

- írják a tulajdonosoknak küldött levélben a Kifli ÉS Kocsma törzsvendégei. A kocsma tulajdonosai meghatódott Facebook posztban köszönték meg a támogatást.

Sok más vendéglátóshoz hasonlóan őket is elkeseredésbe sordorták a koronavírus miatti lezárások:

"[I]smét bezártunk, ismét az üres, hideg kocsmába járunk le hetente kétszer, hogy megy-e a fűtés, minden rendben van-e. Ez tartott mostanáig, amikor minden kitartásunk ellenére azt a forgatókönyvet is elő kellett venni a lehetetlen polcról, hogy bezárunk."

Az írás szerint a pár mindkét tagja munkát vállalt ebben az időszakban, nem csak azért, "hogy legyen kenyerünk, hanem azért is, hogy megmentsük a kis álmunkat, a mi közös kis Kiflinket".

"És akkor a legreménytelenebb estén, amikor már mi is elszontyolodunk és fogyó lelkesedéssel nézzük a jövőt, jön egy bukósisakos emberke, becsönget este hétkor és azt állítja, hogy csomagot hozott. Hát én elhittem. Átvettem. A továbbiakban nem tudok sem írni, sem beszélni, mert egyszerűen nincsenek szavaim a köszönetre."

A támogatók a vicc kedvéért nokiás dobozba rejtették a tulajdonosoknak szánt összeget, ami a legjobbkor érkezett meg.

"[B]árkik is bujkáltok a bukósisakos emberke mögött, tudjátok meg, hogy most pont megmentettetek minket, most pont visszaadtátok az életbe vetett hitünket és biztos, hogy ez a csehó ki fog nyitni. Most főleg nektek köszönhetően!Köszönjük és csak kerüljetek elő, szem és torok nem marad szárazon, a hordó nem áll meg!"

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.