Horroreredménye lett a plasztikai műtétnek, a kínai színésznő saját példájával akar mindenkit figyelmeztetni a veszélyekre

külföld
2021 február 05., 08:52

A plasztikai műtétekben rejlő kockázatokra figyelmeztetett mindenkit egy kínai énekes- és színésznő, akinek nagyon rosszul sült el az orrplasztikai műtétje, írja a BBC. Kao Liu a közösségi oldalára töltött fel fotókat, melyek mellé arról írt, hogy egy rosszul sikerült műtét miatt nem lehetett róla hónapok óta semmit sem hallani.

A műtét következtében ugyanis nekrózisos sérülése lett az orrán, azaz elhaltak a szövetei. A több mint ötmillió követővel rendelkező népszerű színésznő azért rakta ki a balul sikerült műtét eredményét bemutató fotókat, hogy párbeszédet kezdeményezzen a plasztikai műtétekről, melyek rendkívül népszerűek a gazdagabb kínaiak körében.

photo_camera Fotó: Weibo

Kao elmondta azt is, hogy októberben mutatta be egy barátja egy plasztikai sebésznek Guangzhou városában, és végül úgy döntött, hogy belemegy egy kisebb beavatkozásba, amivel az orra formáján alakítanak egy kicsit, mert abban bízott, hogy ez segíti majd a karrierjét. Az egész beavatkozás mindössze négy órát vett igénybe, és Kao azt remélte, hogy utána szebb lesz majd. De arra nem számított, hogy ez a négy óra valójában egy rémálom kezdete lesz.

A műtét után az orra elfertőződött, és ugyan a plasztikai sebész korábban azt ígérte neki, hogy már decemberben vagy januárban újra kamerák elé állhat, végül két hónapot töltött kórházban és 400 ezer jüannyi, azaz több mint 18 millió forintnyi bevételtől esett el. Közben az orra hegye egyre sötétebb és sötétebb lett, végül pedig beállt a nekrózis. Mint mesélte, ekkor az öngyilkosság is felmerült a fejében.

Elmondta azt is, hogy a sérülés mértéke miatt legalább egy évig nem kerülhet sor újabb műtétekre, ezért egyelőre helyreállítási kísérletekről szó sem lehet.

photo_camera Fotó: Weibo

A kínai bulvársajtó közben megszerzett olyan dokumentumokat, melyekből kiderül, hogy az a klinika, ahol Kao is megfordult, korábban már ötször kapott hatósági figyelmeztetést 2020-ban, és amióta Kao a nyilvánosság elé állt történetével, több panasz is érkezett a hatóságokhoz. A kínai közösségi oldalakon felkapott vélemény lett, hogy jobban kéne szabályozni a plasztikai műtéteket végző klinikák működését.

Mint a BBC írja, a plasztikai műtétek töretlen népszerűségnek örvednek főleg a fiatalabb, jobb módú kínaiak körében. Sokan vannak, akik a középiskola befejezése után, még a felsőoktatás megkezdése előtt változtatnak valamit magukon. És az egyre nagyobb kereslet miatt megszaporodott a nem megfelelő végzettséggel és szakértelemmel működő klinikák száma is.