Kína ismét sikeres rakétaelhárító tesztet hajtott végre

Kína sikeres földi rakétaelhárító tesztet hajtott végre - írta meg a Globalt Times kínai lap a kínai védelmi minisztérium közlésére hivatkozva.

A minisztérium közleményében hangsúlyozta: a védelmi célú technikai tesztet Kína határain belül végezték el, egyetlen országra sem irányult. Ugyanakkor a South China Morning Post forrásai szerint a tesztet lehetett a rakétatesztekre készülő India felé szánt figyelmeztetésnek is tekinteni. 

A Global Times szerint 2010 óta ez volt az ötödik földi rakétaelhárító teszt, amelyről Kína nyilvános tájékoztatást közölt, és a negyedik ezek közül, melynek során a ballisztikus rakétát a repülés középső, atmoszférán kívüli szakaszában hárították el.

A lapnak nyilatkozó kínai katonai szakértő elmondta: a ballisztikus rakéták elhárítása szempontjából ez a repülési szakasz a legkritikusabb, a magas röppálya miatt. Az ilyen elhárítási műveletek célpontja jellemzően közép- vagy interkontinentális hatótávolságú ballisztikus rakéta. A szakértő szerint a teszt sikere arra utal, hogy Kína rakétaelhárító rendszere ebben a kritikus fázisban is magas fejlettségi szintre ért, a sikeres elhárítások aránya és a rendszer megbízhatósága pedig jelentősen emelkedik. (MTI, SMCP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.