Az Emmi mást mond, mint Orbán: nem csak az oltóponton fogjuk megtudni, mivel akarnak beoltani minket

járvány
2021 február 06., 19:48

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” - mondta Orbán Viktor pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Az ATV megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától, valóban csak az oltópontot tudjuk-e majd meg, éppen mivel akarnak beoltani minket. A válasz szerint nem: már az előzetes értesítésből ki fog derülni.

„Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatast kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést.”

Az Emmi szerint „aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést”.