Történelmi: mostantól női titkárhelyettese is van a katolikus püspöki szinódusnak

Nathalie Becquart személyében mostantól női titkárhelyettese is van a püspöki szinódusnak, ami a római katolikus egyház egyik legfontosabb szerve. Mostanáig csak férfiak töltötték be ezt a pozíciót. 

A Vatican Newson közölt életrajza szerint Becquart menedzsmentet tanult a HEC Paris üzleti iskolában, majd filozófiát a Sorbonne-on. A 90-es évek elején matematikát és franciát tanított önkéntesként egy bejrúti katolikus iskolában, miközben filozófiát és teológiát hallgatott. Ezután különböző NGO-k és katolikus szervezetek marketingjét segítette. 1995-ben csatlakozott egy női jezsuita szerzetesrendhez, azóta különböző egyházi hivatali tisztségeket töltött be. 

Nathalie Becquart egy tévéinterjú közbenFotó: KTOTV/Youtube

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.