Koronavírus: 65 halott

járvány
2021 február 08., 08:42

Visszaesett az oltások száma vasárnapra, a legidősebbek csütörtökön indult oltási kampányának utolsó napjára. Az operatív törzs jelentése szerint 2663-an jutottak vakcinához, 2350-en olyanok, akik a második dózist kapták, utóbbiak tehát nem a 80 éven felüli regisztráltak közül kerültek ki.

Igaz, nagyjából fel is élték a rendelkezésre álló oltóanyag-mennyiséget (az ábrán az orosz vakcinát és az AstraZeneca vakcináját is feltüntetjük, de ezeket még nem használják, utóbbit nem is fogják, csak 60 év alatt). Korábban az idősotthonok oltásához a második körre félretett vakcinakészletet is megbontották, nem tudni, ebből pontosan mennyit használtak fel azóta.

link Forrás
link Forrás

Ezúttal 65 halálesetet jelentettek, az elmúlt hét napi átlaga emelkedő tendenciát mutat. Enyhén emelkedik a regisztrált fertőzöttek napi átlaga is, most 1278 embernél igazolták a koronavírust, miközben alig tízezer tesztet jelentettek. Így a minták 12 százaléka pozitív.

link Forrás
link Forrás

A kórházban levő fertőzöttek száma (3717) több mint százzal nőtt a vasárnapi adathoz képest, de nagyjából megegyezik az utóbbi napok számaival. 295-en vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás
link Forrás

Vasárnapi heti összefoglalónkban részletesen írtunk róla, miért csak látszólag jók a járványadatok.

Tíz megyében és Budapesten az elmúlt héten romlottak a fertőzöttségi számok a megelőző héthez képest. Legnagyobb mértékben Szabolcsban, közel 60 százalékkal.

link Forrás