Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Szlovákiában már a héten olthatják a pedagógusokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hétfőtől a fertőzöttségi és kórházi mutatók alapján döntik el Szlovákiában, hogy járásonként milyen járványügyi korlátozásokat léptetnek életbe, írja a parameter.sk.

A jobb helyzetben levő térségekben ritkábban kell negatív tesztet bemutatni a munkába járáshoz. A természetbe alapvetően teszt nélkül mehetnek az emberek, de a legfertőzöttebb, fekete járásokba ebből a célból sem lehet beutazni. Ezekben továbbra is zárva tartják az alsó tagozatokat és a középiskolákat. 

Az óvodai és az alapiskolák pedagógiai alkalmazottait már a héten olthatják az AstraZeneca vakcinájával.

Tömeges tesztelés Szlovákiában, még októberbenFotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Az iskolai alkalmazottaknak és az iskolába járó gyerekek egyik szülőjének hetente tesztelnie kell magát, függetlenül a járás színétől. Február 8-tól az országban mindenhol 10-ről 14 napra hosszabbodik a karantén a kontaktszemélyek számára.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.