Elvették a Klubrádió frekvenciáját

Média
2021 február 09., 12:18

A Fővárosi Törvényszék kedden ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben, a kormánykritikus rádió már csak vasárnapig használhatja egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így a továbbiakban csak internetrádióként működhet, írja a Media1.

A Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és 38 ezer forint illeték megfizetésére. A Klubrádiónak az FM 92,9 MHz frekvencián február 14-én, 23:59-kor be kell fejeznie a műsorsugárzást.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen – tette hozzá. Azt mondta, nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus az ítélet, mivel a bíróság nem vette figyelembe érveiket. Arra kért a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák a fennmaradását.