Von der Leyen: Az EU nem tart ott a koronavírus elleni küzdelemben, ahol szeretne, de nem lehet engedni a minőségi normákból

külföld
2021 február 10., 10:04

Noha a koronavírus elleni közdelemben az Európai Unió nem ott tart ahol szeretne, a hatékonyság és a biztonság garantálása érdekében nem engedhet a minőségi normákból - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán az MTI tudósítása szerint.

Ursula von der Leyen az Európai Unió oltási stratégiájáról tartott EP-vitán elismerte, az unió valamelyest késlekedett az oltóanyagok engedélyeztetésének folyamatában, túl optimista volt a tömeggyártást illetően és bízott abban, hogy az oltóanyagok megrendelt adagjait időben megkapja.

Kiemelte viszont, hogy a minőség biztosítását igénylő folyamatok időt igényelnek, és elengedhetetlen a bizalom megőrzése. Mivel javítani kell a klinikai vizsgálatok adatai megosztásának rendszerén, az unió a klinikai vizsgálatok elemzésére alkalmas európai hálózatot fog létrehozni - közölte.

Az uniós oltási helyzetről bővebben a Hol van Európa összes vakcinája? című cikkben írtunk. (MTI)