Májusban vizes Eb lesz Budapesten

sport
2021 február 11., 12:38

Megrendezik májusban Budapesten a vizes Európa-bajnokságot - erősítette meg sajótközleményében az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke. Paolo Barelli közölte a nemzeti szövetségekkel, hogy az Eb-t a terveknek megfelelően megtartják. Ha nem mondják le, ez lesz az első jelentős nemzetközi sportesemény Magyarországon a korlátozások tavaszi bevezetése óta.

Az ötven méteres férfi gyorsúszás selejtezője a Duna Arénában a 2017-es úszó Vb-n.
photo_camera Az ötven méteres férfi gyorsúszás selejtezője a Duna Arénában. Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

"A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, melyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára" - írta Barelli, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban már a LEN is bonyolított le különböző vízilabda-tornákat.

A vizes Eb-n nézők valószínűleg nem lesznek. Ezt már Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke jelentette be az egészségügyi okokra hivatkozva. A műugrók, szinkronúszók és a medencés úszók versenyei a Duna Arénában lesznek, a nyíltvízi futamokat a Lupa-tavon tartják. (MTI)