2021. február 12-e: megalakult a KDNP nőtagozata

belföld
2021 február 12., 17:54

Nőnapig már csak 3,5 hetet kellett volna várni, de a KDNP hölgyei nem bírták tovább, és online megalakították a párt nőtagozatát. A párt közleménye minden lényeges kérdésre választ ad.

Miért épp/csak most?

A lépésre hosszas előkészítés után került sor.

photo_camera A KDNP nőtagozatának elnöke, Juhász Hajnalka. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Miért döntöttek így?

"A hölgyek elkötelezetten hisznek a kereszténydemokrata értékekben, tenni szeretnének hazájukért és hallatni hangjukat számukra fontos kérdésekben."

Mi a cél?

"A nőtagozat létrehozásának célja, hogy a kereszténydemokrata női hang hangsúlyosabban jelenjen meg a közéletben, olyan hölgyek által, akik hisznek az összefogás, a közösség erejében."

Miért fontos ez?

"A 21. század globalizálódó kihívásaival szemben kiemelten fontos a keresztény-konzervatív értékrend képviselete olyan nők által, akik felvállalják elkötelezettségüket és felkarolják a társadalom által fontosnak tartott kérdéseket, amelyek összhangban vannak a KDNP célkitűzéseivel."

Nyer-e vagy veszít ezzel a magyar közélet?

"A KDNP Nőtagozata a női hang hangsúlyosabb megjelenésével gazdagítani fogja a magyar közéletet."

Kik az alapító tagok?

Ez sajnos nem derül ki, de az igen, hogy megbíznak Juhász Hajnalkában, a KDNP alelnökében, ezért őt választották meg elnöküknek.

Milyen-e a KDNP-n belül a nőtagozat megalakulásának megítélése?

"A nőtagozat megalakulását teljes támogatásáról biztosította Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, és videóüzenet formájában külön köszöntötte Simicskó István frakcióvezető úr."