Miután a Disney kirúgta, Gina Carano bejelentette, hogy filmet készít egy jobboldali lappal

külföld
2021 február 12., 21:09
photo_camera Fotó: Image Press Agency/NurPhoto via AFP

A hét közepén kirúgták Gina Caranót, péntekre már új szerződést is kötött.

Az elmúlt napok egyik nagy vihart kavart popkulturális híre volt, hogy a Lucasfilm kirúgta Gina Carano színésznőt elfogadhatatlannak tartott posztjai miatt. Carano a Mandalorian című Star Wars-sorozatban szerepelt, és egyértelműen számoltak vele a jövőben is - közösségi médiás politikai aktivitása viszont már nem fért bele a stúdió tulajdonosának, a Disney-nek.

A volt ketrecharcos színésznőnek az elmúlt hónapokban több olyan posztja is volt, amit a Star Wars-rajongók és a stúdiók is problémásnak gondoltak. Volt, hogy összeesküvés-elméleteket terjesztett, máskor a kötelező maszkviselést, vagy a genderidentitást kifejező névmások használatát gúnyolta. Ezek miatt sokan támadták - ő pedig egyre inkább úgy érezte, hogy politikai alapon utálják őt. Egy darabig viszont a stúdió számára fontosabb volt, hogy a sorozat sikeres, Carano karaktere pedig népszerű.

Aztán jött egy olyan poszt, ami már sok volt a cégnek. Carano Instagram-bejegyzése párhuzamot vont a „politikai nézeteik miatt utalt emberek" – önmagát is ide sorolja, és ebben a kontextusban leginkább az amerikai jobboldaliakat jelenti – és a zsidók elleni náci gyűlöletkeltés között. Emellett megint gúnyolódott egy nagyot a maszkviselésen. A Disney ekkor szerződést bontott vele.

Pénteken, két nappal kirúgása után bejelentette: szerződést kötött a Daily Wire nevű jobboldali újsággal, és közösen filmet készítenek. A Daily Wire Ben Shapiro konzervatív véleményvezér lapja, ami épp filmes üzletágát fejleszti.

„Csak most kezdtem el használni a hangomat, ami szabadabb, mint valaha és remélem másokat is arra inspirál, hogy így tegyenek. Nem tudnak eltörölni minket, ha nem hagyjuk” - mondta Carano.